У Києві двоє начальників районних управлінь Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій затримані за отримання хабара.

Як повідомляє прес-центр Служби безпеки України, начальник одного з районних управлінь Головного управління ДСНС у Києві затриманий під час отримання 60 тис. гривень неправомірної вигоди.

Встановлено, що посадова особа здійснювала перевірку усунення порушень норм протипожежної безпеки, які були раніше виявлені на одному з промислово-виробничих комплексів столиці. За результатами перевірки службовець виніс припис про заборону подальшої діяльності цього підприємства. Згодом офіцер ДСНС звернувся до працівника суспільства і запропонував за грошову винагороду сприяти відновленню роботи підприємства.

14 червня правоохоронці затримали правопорушника під час отримання обумовленої суми грошей.

Зараз чиновнику оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.

Крім цього, співробітники СБУ задокументували факт отримання хабара керівником іншого районного управління столичного управління ДСНС від представника комерційного підприємства за виготовлення довідки про надання дозволу на використання офісного приміщення.

У квітні в рамках відкритого кримінального провадження правоохоронці затримали службовця «на гарячому» під час отримання хабара.

Затриманому повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

Слідство триває.

Alpha

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

274