Міністерство закордонних справ України попереджає співвітчизників про можливе погіршення ситуації у сфері безпеки в Єгипті у зв'язку із запланованими на кінець червня і початок липня масовими акціями протесту. Про це повідомляє прес-служба зовнішньополітичного відомства.

«Враховуючи це, рекомендуємо утриматися від поїздок до міст Каїр, Олександрія, Асьют, Ісмаїлія, Порт-Саїд, Суец і на Північний Синай», - йдеться у повідомленні.

Щоб уникнути загрози безпеки громадянам України, які зараз відпочивають в курортних містах Єгипту: Хургаді, Шарм аш-Шейху, Марса Алам, аль-Гуні, Дагаб, Нувейбі, рекомендується проводити відпочинок на території готелю і утриматися від неорганізованих поїздок за його межі.

Крім того, всім громадянам України, які перебувають на території Єгипту, рекомендується обмежити своє пересування по країні, утримуватися від відвідин місць скупчення людей, не брати участь в акціях протесту, демонстраціях або інших масових заходах.

У МЗС нагадали, що в Посольстві України в Арабській Республіці Єгипет діє цілодобовий контактний телефон (+2 010 000 39 648), за яким, у разі необхідності, можна зв'язатися зі співробітником Посольства.

Крім того, в МЗС України функціонує цілодобова гаряча лінія на випадок екстрених ситуацій - +38 044 2381657.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

343