Компанії, у яких співробітники Головного управління Міністерства доходів і зборів у м. Києві вилучили комп'ютерну техніку, не є представниками соціальної мережі «ВКонтакте». Про це, як повідомляє кореспондент ForUm'у, заявив на брифінгу начальник прес-служби відомства Микола Ковтуненко.

«Ті 10 одиниць комп'ютерної техніки, які були вчора вилучені, ніяк не відносяться до соціальної мережі «ВКонтакте». Слідчим відділом Держуправління у Деснянському районі столиці здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі службовими особами ВАТ «Евос» з ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 ст. 212 Кримінального кодексу», - повідомив він.

За словами Ковтуненка, вчора з 16:00 до 19:00 був проведений обшук на підставі рішення судді Деснянського районного суду в службових і підсобних приміщеннях ВАТ «Дата-Айікс ЮЕЙ» за адресою вул. Гайдара, 50.

«Обшук проведено в присутності понятих, а також службових осіб суб'єкта господарювання. У ході його проведення службові особи «Дата-Айікс ЮЕЙ» добровільно видали 10 одиниць комп'ютерної техніки з розміщеними на них серверами провайдера надання послуг доступу в мережу Інтернет», - сказав він.

За словами начальника прес-служби, на вилученій техніці відсутні будь-які персональні дані, експерти виявили там тільки інформацію, що стосується господарської діяльності ВАТ «Евос».

«ВАТ «Дата-Айікс ЮЕЙ» є провайдером і не є офіційним представником в Україні соціальної мережі «ВКонтакте». Кримінальне провадження щодо «ВКонтакте» не відкрилося», - підкреслив він.

При цьому Ковтуненко зазначив, що не розуміє, чому з'явилася інформація про вилучення серверів соціальної мережі.

За його словами, представники «ВКонтакте» не висували претензій правоохоронним органам України.

Як повідомляв ForUm, технічний директор соціальної мережі «Вконтакте» Микола Дуров заявив, що міліція вилучила сервери компанії в Києві. У МВС причетність до вилучення серверів спростували.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

235