На українсько-білоруській ділянці 1 липня розпочнеться сезонний пропуск громадян для збору дикорослих грибів та ягід, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

«Для стабілізації обстановки на прикордонній території та запобігання масових порушень режиму державного кордону між урядами та прикордонними відомствами України та Білорусі були досягнуті домовленості про сезонний пропуск громадян для збору дикоросів», - йдеться в повідомленні.

Як результат, місцеві жителі 10 прикордонних населених пунктів Рокитнівського району Рівненської області мають можливість перетинати кордон і збирати чорницю, журавлину і гриби на території Поліського лісгоспу Республіки Білорусь. Перетин кордону відбувається в трьох тимчасових місця пропуску «Познань», «Дроздинь» та «Березове».

За даними Держприкордонслужби, торік за сезон збору дикоросів пропустили більше 83 тисяч осіб, і в більшості випадків відзначалася чітка організованість з боку місцевого населення. Проте були зафіксовані спроби перетнути державний кордон поза встановленими місцями пропуску.

«Тільки у червні-жовтні від державного кордону повернуто понад 1500 дорослих і дітей, також затримано 95 порушників законодавства з прикордонних питань. Цього року прикордонникам на ділянці Луцького загону вже довелося повернути від кордону 32 дорослих і 9 дітей», - повідомили у відомстві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

236