Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул заявив, що стадіон «Арена Львів» демонтований не буде.

«Стадіон ніхто демонтувати не збирається», - сказав він, відповідаючи у четвер у Львові на запитання журналістів про подальшу долю стадіону.

У той же час Вілкул визнав, що «ситуація там складна», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Голова Львівської обласної державної адміністрації Віктор Шемчук попросив журналістів не тиражувати провокаційні чутки про демонтаж стадіону. Він заявив, що в даний час проходить процес передачі стадіону Міністерству молоді та спорту, а також підкреслив, що влада в Києві і на рівні області шукає рішення для ефективного використання цього об'єкта у майбутньому.

Стадіон «Арена Львів» був побудований для проведення матчів Євро-2012, його відкриття відбулося 29 жовтня 2011 року. Стадіон вміщує 34915 глядачів, вартість проекту - 2 млрд 287 млн ​​грн. Під час чемпіонату на ньому було зіграно три матчі групового турніру; за підсумками Євро-2012 стадіон отримав 80% позитивних відгуків (3-е місце з 4-х).

Останній матч на стадіоні відбувся влітку 2012 року, коли грали «Шахтар» і «Говерла». Зараз стадіон простоює.

За словами директора з експлуатації стадіону Олексія Жуковіна, на утримання «Арени Львів» потрібно щорічно близько 20 млн грн, тому надалі об'єкт планує заробляти гроші не тільки на футболі, а й на інших видах діяльності.

На початку поточного року було оголошено про створення робочої групи щодо подальшого розвитку діяльності стадіону «Арена Львів».

12 червня Шемчук уже заявляв, що стадіон «Арена Львів» буде функціонувати і ніхто не збирається його розбирати. За його словами, однією з головних передумов для вирішення проблеми є вирішення питання проведення футбольним клубом «Карпати» (Львів) своїх домашніх матчів саме на цьому стадіоні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

354