Прем'єр-міністр України Микола Азаров у ході зустрічі з новим керівником місії Міжнародного валютного фонду в Україні Ніколаєм Георгієвим обговорив економічні питання. Як передає кореспондент ForUm’y, про це прем'єр повідомив у ході церемонії вручення премії Кабінету Міністрів за особливі досягнення молоді у розбудові України.

«Я щойно завершив зустріч з МВФ, з новим керівником місії МВФ в Україні. Відбувся досить відвертий обмін думками про стан світової економіки, фінансових ринків, і, звичайно ж, мова йшла про економіку України. Ми говорили про ті ризики, які можуть бути, про те, що необхідно зробити, щоб вони були мінімальні. У нас є тверде розуміння того, що, незважаючи на всі ці ризики і те, що ситуація у світовій економіці непроста, у нас є найголовніше - ми стоїмо на твердому фундаменті, а в його основі, насамперед, є розуміння того, що потрібно робити», - сказав Азаров. Він додав, що коли це розуміння відсутнє, починаються метання.

Після цього прем'єр порадив лауреатам премії, підходячи до будь-якої справи, уважно вивчати ситуацію, аналізувати її з урахуванням абсолютно всіх факторів, розглядати всі ризики і закладати певний елемент міцності для перестраховки.

«Завжди, приймаючи відповідальне рішення, необхідно закладати певні параметри їх міцності, і саме тому у нас з вами є впевненість, що Україна пройде через цей складний період випробувань і буде розвиватися», - заявив він.

Говорячи про те, в яких напрямах необхідно розвиватися, Азаров виділив ті, над якими працюють лауреати цієї премії. «Це проблеми, перш за все, інноваційного характеру. Ми повинні з вами в нашу економіку привносити інноваційні елементи, які до цього ніде не застосовувалися, вони повинні бути нашими. Іншими словами, навіщо ти закликаєш винаходити велосипед. Ні, це не велосипед. В економіці завжди повинні бути нестандартні рішення, але такі, що базуються на місцевих особливостях. Двох однакових економік не буває за визначенням», - підсумував прем'єр.

Нагадаємо, 26 червня перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов провів зустріч з делегацією представників Міжнародного валютного фонду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

154