Питання ефективного використання інтелектуального потенціалу - одна із найбільш актуальних для України. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов 27 червня під час відкриття першої Міжнародної експертної сесії «Як зробити інтелект ресурсом розвитку України?», яка була організована громадським проектом Foundation for Future за підтримки Кабінету Міністрів.

За словами Арбузова, інтелект - це першоджерело інновацій, технологій, високотехнологічної продукції. Тому він переконаний, що результатом роботи Міжнародної експертної сесії стануть пропозиції про конкретні механізми розвитку інтелектуального потенціалу України.

«Уряд, у свою чергу, готовий до впровадження нових, нестандартних підходів і заходів. Крім того, я розраховую на серйозну участь бізнесу в цій програмі», - додав Арбузов.

Як розповів перший віце-прем'єр-міністр, вже отримано підтвердження від приватних інвесторів і підприємств, що в такого роду проекти буде вкладено близько 40 млн гривень.

Одним із завдань він вважає пошук відповіді на питання, як ефективно використовувати ці кошти, тому й запропонував на розгляд учасників сесії кілька принципів.

«Перше - витрачання цих коштів не повинне дублювати бюджетні витрати на науку й суміжні сфери. Друге - фінансуватися повинні ідеї та проекти, а не чини і звання. Третє - витрачання коштів має бути абсолютно прозорим і жорстко орієнтованим на досягнення поставленої мети», - розповів Арбузов.

У перспективі ж він пропонує створити оптимальну модель фінансування проектів з нарощування інтелектуального капіталу із залученням органів місцевого самоврядування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

155