У Черкаській області засуджено до 5 років позбавлення волі підприємця, який замовив убивство свого партнера.

Про це повідомляє відділ зв'язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України з посиланням на заступника начальника управління ГПУ з нагляду за дотриманням законів органами внутрішніх справ Ольгу Бондаренко.

За її словами, досудовим слідством встановлено, що в серпні минулого року підсудний на грунті неприязних відносин замовив вбивство свого партнера і передав виконавцю як аванс 4300 грн.

«Проте особа, яка виступила виконавцем злочину, повідомила про зазначений факт у правоохоронні органи. Надалі було інсценовано вбивство партнера і зроблені фотознімки із зображенням нібито вбитого потерпілого», - зазначила Бондаренко і додала, що після передачі залишку обумовленої суми грошей у розмірі 5 тис. грн, злочинець затриманий, а в його автомобілі виявлено патрони і пістолет.

Крім того, вона повідомила, що у судовому засіданні підсудний визнав свою вину.

Незважаючи на орієнтування державним обвинувачем призначення покарання у вигляді 11 років позбавлення волі, судом обвинувачуваного засуджено до 5 років позбавлення волі.

«У зв'язку з невідповідністю покарання тяжкості вчиненого злочину, державним обвинувачем на вирок суду внесена апеляційна скарга», - резюмувала Бондаренко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184