Глава держави під час зустрічі з кандидатами на посади голів районних державних адміністрацій повідомив, що до кінця 2014 року перинатальні центри будуть побудовані в усіх регіонах України. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Зараз вже ми пілотні проекти завершили, ми переконалися в тому, що зробили правильний крок. І сьогодні ми будуємо перинатальні центри. До кінця 2014 року ця робота буде завершена», - підкреслив Президент.

Згідно з повідомленням, створення перинатальних центрів дозволило значно підвищити якість охорони здоров'я матері і дитини, зменшити рівень дитячої і материнської смертності.

«У тих регіонах, де ми побудували перинатальні центри, ми побачили: різко зменшилася смертність і дітей, і матерів», - сказав Президент.

Як наголошується у повідомленні, за два роки реалізації національного проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства», розпочатої у відповідності з указом Президента України від 8 вересня 2010 р., в перинатальних центрах народилося понад 25 тисяч дітей.

Сьогодні сучасна перинатальна допомога доступна жителям 10 регіонів - Житомирської, Дніпропетровської, Донецької, Кіровоградської, Полтавської, Рівненської, Харківської, Хмельницької областей, Автономної Республіки Крим та міста Києва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

243