У громадському транспорті Донецька почали ламатися кондиціонери, встановлені в минулому році до Євро-2012, пише «Сьогодні».

«З 87 тролейбусів і автобусів, оснащених кондиціонерами, поломки є у 46. Техніка працює у тяжкому режимі, тому ламається. Не можна сказати, що у нас аномальна спека чи кондиціонери не були розраховані на таку високу температуру», - повідомив головний інженер «Донміськелектроавтотрансу» Віктор Щербак.

За його словами, кондиціонери включаються при температурі повітря на вулиці +25 і вище. «До цієї температури достатньо вентиляції через відчинені вікна. А у тролейбусах постійно відчиняються двері, а пасажири відкривають кватирки. У підсумку у кондиціонерах або витікає холодоагент, або виходять з ладу компресори. До 10 липня всі поломки будуть усунені», - заявив інженер.

Як зазначають транспортники, у донецьких тролейбусах і автобусах встановлені охолоджуючі системи німецької фірми, фахівці якої, до слова, і займаються лагодженням несправних кондиціонерів. Ці системи призначені для далеких маршрутів, під час яких двері транспортного засобу відчиняються-зачиняються приблизно раз на годину, а вікна зачинені.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

158