Засідання Вищого військового суду Лівії з розгляду апеляцій громадян України на винесений їм вирок перенесено на 3 липня, повідомляє Департамент інформаційної політики Міністерства закордонних справ України.

За інформацією Посольства України у Лівії, через раптове погіршення ситуації засуджені не могли бути доставлені до місця проведення судового засідання.

«У зв'язку з цим було прийнято рішення про перенесення засідання на 3 липня», - зазначає прес-служба зовнішньополітичного відомства.

Справа перебуває на особливому контролі МЗС та Посольства України у Лівії.

Як повідомляв ForUm, вчора, 26 червня, директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс повідомив, що у Лівії почалося судове засідання у справі 19 громадян України, яких звинувачують у співпраці з режимом Муаммара Каддафі.

27 серпня 2011 року лівійським повстанським батальйоном «Какаа» були затримані громадяни Білорусі, України та Росії. Всій групі пред'явлено звинувачення у відновленні військової техніки, яка використовувалася режимом Каддафі для «знищення лівійського народу».

4 червня 2012 року Військовий суд Тріполі засудив 19 громадян України до 10 років ув’язнення за пособництво режиму екс-лідера Лівії Муаммара Каддафі. Крім того, один громадянин РФ (одесит з російським громадянством Олександр Шадра) отримав довічне ув'язнення, ще один росіянин і три білоруса отримали по 10 років в'язниці.

20 червня захист українців, засуджених лівійським судом до 10 років ув'язнення за пособництво режиму екс-лідера Лівії Муаммара Каддафі, подав апеляцію на це рішення суду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

316