ВАТ «Газпром», що виставив Україні рахунок у 7 мільярдів доларів за недобір газу у 2012 році, може пред'явити аналогічні претензії і за підсумками 2013 року, заявив офіційний представник російського газового холдингу Сергій Купріянов.

«Ми за минулий рік виставили рахунок і розраховуємо, що і за цей рік теж», - сказав Купріянов в ефірі радіостанції «Э хо Москвы».

Київ рахунок на 7 мільярдів доларів оплачувати відмовився, заявивши, що заплатив за поставлений газ, повідомляє РІА «Новости».

Купріянов не окреслив можливий розмір рахунку за 2013 рік, але зазначив, що він буде великим. «За контрактом є зобов'язання, і їх треба виконувати», - підкреслив представник російського холдингу.

У той же час Купріянов сказав, що «Газпром» поки не збирається звертатися до суду, бо туди треба йти тільки при чіткому розумінні того, що можна отримати за підсумками розгляду. За його словами, «Газпром» хотів би отримати гроші, але немає розуміння, звідки Україна може їх взяти.

Як повідомляв ForUm, наприкінці січня «Газпром» виставив рахунок на 7млрд доларів за газ, який Україна не купувала у 2012 році.

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна відмовляється заплатити російському газовому монополістові компанії «Газпром» 7млрд доларів штрафних санкцій за недобір газу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210