Під час зустрічі з кандидатами на посаду голів райдержадміністрацій Президент України Віктор Янукович у контексті впровадження медичної реформи зазначив, що сьогодні в Україні не вистачає лікарів відповідного професійного рівня. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Тому їх треба вчити і створити належні умови. Я маю на увазі заробітну плату, соціальний захист», - підкреслив Президент. «Ця робота також йде, і я переконаний, що ми з цим завданням впораємося. Для цього потрібен час», - зазначив Президент.

Він також підкреслив необхідність належного соціального забезпечення працівників медичної галузі та створення для них гідних умов праці.

Оцінюючи впровадження проекту медичної реформи, Президент підкреслив, що в жодній країні така модернізація не є простим процесом. За його словами, разом з тим, за досить короткий термін в Україні вдалося значно оновити рухомий склад «швидких», забезпечити їх сучасним обладнанням, збільшити кількість і асортимент ліків, які використовують медичні бригади під час роботи. У тих регіонах, де вже впроваджені пілотні проекти, забезпечення «швидких» ліками становить 100 відсотків, зазначив Президент України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

324