«Газпром» надасть «Нафтогазу України» авансовий платіж в 1 мільярд доларів за транзит газу для закачування газу в підземні газосховища, йдеться у повідомленні російського газового холдингу.

Згідно з повідомленням, у середу в Москві відбулася робоча зустріч голови правління ВАТ «Газпром» Олексія Міллера і голови НАК «Нафтогаз України» Євгена Бакуліна. «Прийнято рішення, що «Газпром» надасть «Нафтогазу України» авансовий платіж за транзит газу в розмірі 1 мільярд доларів», - повідомили у «Газпромі».

Кошти призначені для придбання українською компанією у «Газпрому» природного газу і закачування його у ПСГ України повідомляє РІА «Новости». Своєчасна реалізація планів щодо заповнення газом ПСГ необхідна для виконання «Нафтогазом України» своїх зобов'язань щодо безперебійного транзиту російського газу до Європи у зимовий період.

Загальна сума авансових платежів за транзит газу з початку 2012 року становить 5,15 мільярда доларів. За попередніми розрахунками, залишку цієї суми достатньо для оплати транзиту російського газу по території України до початку 2015 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

167