Міністерство освіти і науки України у зв'язку з випадком масового отруєння дітей у дитячому садку №455 м.Києва вимагає посилити контроль за станом організації харчування дітей у навчальних закладах та організувати відповідну перевірку. Як повідомляє прес-служба Міністерства, про це йдеться у листі Міносвіти до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту АР Крим, департаментів (управлінь) освіти і науки (молоді та спорту) обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій.

У листі наголошується, що при проведенні перевірки необхідно звернути увагу на дотримання вимог Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах в цілому і, зокрема, на якість продуктів харчування, що поставляються в установи, дотримання технології приготування їжі для дітей; санітарний стан харчоблоків.

У листі наголошується, що «при встановленні фактів, виявлених у ході перевірки, неналежного виконання професійних чи службових обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей, у тому числі при забезпеченні харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, вжити суворих заходів щодо їхнього усунення та притягнення винних осіб до відповідальності».

Як нагадують у Міністерстві, організація та відповідальність за харчування дітей у державних і комунальних дитячих навчальних закладах покладаються на Раду міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київську та Севастопольську міські державні адміністрації, районні державні адміністрації, яким підпорядковані дошкільні навчальні заклади, на органи місцевого самоврядування, а також на керівників навчальних закладів. При цьому контроль та державний нагляд за якістю харчування, незалежно від форм власності, покладаються на засновників (власників) цих закладів, відповідні органи управління охорони здоров'я та відповідні органи управління освіти. Відповідальність за організацію харчування дітей у приватних дошкільних навчальних закладах покладається на їхніх власників і керівників.

Як раніше повідомляв ForUm, Державна санітарно-епідеміологічна служба називає сальмонелу причиною отруєння у дитячому садку №455 у Дніпровському районі Києва, де, за уточненими даними, потерпіли 43 дитини та 2 дорослих.

У Миколаєві шість вихованців дитсадків також були госпіталізовані через гостру кишкову інфекцію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

300