Національна комісія держрегулювання енергетики підвищила тарифи публічного акціонерного товариства «Укртрансгаз» на закачування та відбір газу із підземних сховищ у 4,4 рази - з 7,5 грн до 32,9 грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ).

Як повідомив представник НКРЕ, відповідне рішення було прийняте на засіданні у середу. Тарифи на зберігання, відбір і закачування газу не змінювалися з 1 червня 2006 року, повідомляють «Українські новини».

Крім того, комісія підвищили тариф «Укртрансгазу» на зберігання газу з 18 грн до 46,2 грн (у 2,6 рази) за 1 тис. куб. м (без урахування ПДВ).

При цьому питання про перегляд тарифів «Укртрансгазу» на транспортування газу магістральними і розподільними газопроводами було відкладене.

Нагадаємо, Україна з липня по середину жовтня 2013 року збільшить закачування природного газу власного видобутку у підземні сховища (ПСГ), що дозволить додатково акумулювати у сховищах близько 1 млрд куб. м газу.

Україна планує збільшити потужності вітчизняних підземних сховищ газу (ПСГ) на 43 млрд кубометрів - до 75 млрд кубометрів за рахунок розширення потужностей діючих ПСГ у районі Західної України та будівництва нових у центральній частині країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

426