Голова Верховної Ради України Володимир Рибак високо оцінив безпосередню участь Президента України у подоланні парламентської кризи і його готовність до діалогу з усіма політичними силами у Верховній Раді, до конструктивної і системної співпраці з парламентом

Про це він заявив у середу, виступаючи в Луганську на зустрічі з представниками місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування Луганської області, повідомляє прес-служба ВР.

Рибак також висловив побажання, щоб «таку ж відкритість до діалогу, як Президент, продемонстрували і деякі найбільш галасливі політичні лідери парламентських фракцій».

Він повідомив, що на останньому пленарному тижні другої сесії Верховної Ради України пріоритетними для розгляду будуть питання соціального захисту громадян, боротьба з корупцією, євроінтеграція.

При цьому він зазначив, що саме з цих питань у парламенті було досягнуто розуміння, і підкреслив важливість усвідомлення того, що «висока місія парламентаризму полягає в тому, щоб піднятися над вузькопартійними інтересами та особистими політичними амбіціями і працювати на добробут держави».

Говорячи про ситуацію в парламенті, Рибак зазначив, що «коріння парламентської кризи живуть не в проблемах сьогоднішнього дня, а в політичних амбіціях на майбутню президентську виборчу кампанію»: «потенційні кандидати», - а їх вже чимало, - розглядають і використовують парламент як трибуну для політичного піару».

«Усі заяви та залякування про нібито можливе погіршення соціально-економічної ситуації в країні політично недоречні, оскільки не спираються на реальні факти», - сказав Рибак, пошкодувавши, що «політична «культура» деяких парламентаріїв не вкладається в елементарні моральні норми: «вони до досі не відійшли від «мітингової стихії» часів виборчої кампанії і перших днів діяльності законодавчого органу».

Рибак підкреслив, що лише за умови злагодженої роботи як центральних, так і місцевих органів влади буде можливість ефективно втілювати запропоновані Президентом реформи, отримати позитивні результати.

Нагадаємо, Верховній Раді запропонували продовжити свою роботу ще на один тиждень перед літніми канікулами.

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак сподівається, що Президент України Віктор Янукович виступить перед депутатами на останньому пленарному тижні другої сесії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184