Кількість підприємців, які працюють за спрощеною системою оподаткування, в Україні продовжує зростати. У поточному році чисельність фізичних осіб, які є платниками єдиного податку, зросла порівняно з минулим роком на 75 тис. осіб, до 1,17 млн підприємців, повідомляє прес-служба Міністерства доходів і зборів.

За даними Міністерства, найбільш активно нарощує представництво третя група платників єдиного податку - їх кількість зросла майже на 60 тис. і досягло 262 тис. підприємців.

Крім того, на 20 тис. зросла чисельність юридичних осіб, які обрали спрощену систему оподаткування. Сьогодні у державі 155 тис. таких підприємств.

У Міністерстві також зазначають, що ця категорія платників значно збільшила відрахування до бюджетів усіх рівнів. У поточному році фізичні особи-спрощенці сплатили 2,1 млрд грн, що на 71,4% більше показників минулого року. Юридичні особи сплатили до бюджету 722,1 млн грн, що на 304,6 млн грн більше, ніж торік.

Позитивну динаміку кількості платників, які користуються спрощеною системою оподаткування, фахівці Міністерства доходів і зборів пов'язують з реалізацією низки заходів з лібералізації податкової політики щодо малого і середнього бізнесу.

Як раніше повідомляв ForUm, в Україні кількість підприємців, які використовують спрощену систему оподаткування, зросла в 2012 році на 300 тис. і склала 1,3 млн осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

331