Московський пенсіонер Ігор Артанія, голова громадської організації ревнителів московської історичної спадщини і пам'яті «Москва - віковічна столиця держави», сьогодні подав документи до Мосміськвиборчкому для участі в призначених на 8 вересня, виборах московського мера як самовисуванець. Про це повідомила прес-служба міської комісії.

69-річний пенсіонер став 29-м претендентом на крісло столичного градоначальника і 19-м самовисуванцем, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Прості москвичі демонструють активність і явне бажання спробувати поборотися за посаду мера. Партійних висуванців поки тільки 10 із більш ніж 50 партій, зареєстрованих у Москві.

Мосміськвиборчком почав приймати документи на реєстрацію на вибори 11 червня. З цієї дати на збір підписів та надання документів законом відводиться 30 днів.

Для реєстрації кандидатом на дострокових виборах мера претендентам треба буде пройти так званий «муніципальний фільтр» - зібрати на свою підтримку не менше 110 підписів депутатів зі 146 муніципальних утворень. Всього у Москві працюють 1810 муніципальних депутатів, кожен із яких може віддати свій підпис лише за одного претендента на участь у виборах мера.

Нагадаємо, 5 червня президент РФ Володимир Путін підписав указ про відставку Сергія Собяніна з посади мера Москви за власним бажанням і призначив його т.в.о. столичного градоначальника до вступу на посаду особи, обраної мером Москви.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189