Національний банк України, продовжуючи серію «Спорт», 26 червня ввів в обіг пам'ятну монету «Юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики» номіналом 2 гривні, присвячену найпрестижнішому у світі спортивному форуму серед юнаків - юнацькому чемпіонату світу з легкої атлетики, який проходитиме в Донецьку і сприятиме утвердженню іміджу нашої держави на світовій арені, повідомляється на офіційному сайті НБУ.

Монета виготовлена і​​ з нейзильберу, якість карбування - «спеціальний анциркулейтед», маса - 12,8 г, діаметр - 31,0 мм, тираж - 20 000 штук. Гурт монети - рифлений. Художник і скульптор - Володимир Атаманчук.

Ціна продажу монети «Юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики» - 15 гривень. Купити її можна у територіальних управліннях Національного банку України та у відповідних дистриб'юторів Національного банку.

У НБУ нагадали, що пам'ятна монета є дійсним платіжним засобом України і обов'язкова до приймання без будь-яких обмежень за її номінальною вартістю до всіх видів платежів, а також для зарахування на розрахункові рахунки, вклади, акредитиви та для переказів.

Нагадаємо, що з 10 до 14 липня в Донецьку на РСК «Олімпійський» пройде Юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики. Чемпіонат світу з легкої атлетики серед юнаків щоразу збирає близько 2000 спортсменів із 200 країн світу. Юнацькі чемпіонати проходять один раз на два роки. Протягом п'яти днів дівчата і юнаки змагаються у 20 видах легкоатлетичної програми.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

289