З 1 липня для громадян України встановлюється візовий режим в'їзду в Косово. Про це повідомив на брифінгу директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

«З 1 липня 2013 року для громадян низки держав світу, в тому числі України, встановлюється візовий режим в'їзду в Косово», - сказав він.

Громадяни України зможуть оформити візу в дипломатичних представництвах Косово в Угорщині, Болгарії та Македонії, повідомляє «УНІАН». Громадяни України, які мають діючу багаторазову Шенгенську візу, зможуть в'їжджати в Косово без попереднього оформлення окремої візи на період, що не перевищує 15 днів.

Нагадаємо, у квітні п.р. Єврокомісія рекомендувала розпочати переговори про членство Сербії в Європейському союзу. «Комісія вважає, що Сербія прийняла основні кроки, спрямовані на видиме і тривале налагодження відносин з Косово. Внаслідок цього Єврокомісія рекомендує почати переговори з Сербією про вступ її до ЄС», - йдеться в офіційному повідомленні.

Нагадаємо, зараз у Косово діє безвізовий режим для громадян усіх країн світу (90 днів без реєстрації).

Як раніше повідомляв ForUm, влада Сербії і частково визнаної Республіки Косово дійшла компромісного рішення щодо проблеми статусу Косовського регіону.

Зазначимо, Косово вийшло зі складу Сербії у 2008 р.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

284