У Лівії почалося засідання Вищого військового суду з розгляду апеляції у справі 19 громадян України, яких звинувачують у співпраці з режимом Муаммара Каддафі.

Про це повідомив на брифінгу директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

«Судове засідання почалося, однак ми ще не маємо даних про його результати», - сказав він.

За словами представника МЗС, Посольство України в Лівії перебуває в постійному контакті з дипломатичними установами держав, громадяни яких були також затримані в Лівії, повідомляє «УНІАН».

Як повідомляв ForUm, 27 серпня 2011 р. лівійським повстанським батальйоном «Какаа» були затримані громадяни Білорусі, України та Росії. Всій групі пред'явлено звинувачення у відновленні військової техніки, яка використовувалася режимом Каддафі для «знищення лівійського народу».

4 червня 2012 р. Військовий суд Тріполі засудив 19 громадян України до 10 років ув'язнення за пособництво режиму екс-лідера Лівії Муаммара Каддафі. Крім того, один громадянин РФ (одесит з російським громадянством Олександр Шадра) отримав довічне ув'язнення, ще один росіянин і троє білорусів отримали по 10 років в'язниці.

20 червня захист українців, засуджених лівійським судом до 10 років ув'язнення за пособництво режиму екс-лідера Лівії Муаммара Каддафі, подав апеляцію на це рішення суду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

150