Кабінет Міністрів України під час сьогоднішнього засідання затвердив проект Міністерства оборони про грошову компенсацію під оренду житла для військовослужбовців. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу заявив міністр оборони України Павло Лебедєв.

«Сьогодні прийнято проект Міноборони щодо компенсації під оренду житла для військовослужбовців. Компенсація передбачає розмір близько 2,5 тис. грн на сім'ю з трьох осіб. Таким чином, питання щодо компенсації за житло вирішено», - сказав Лебедєв.

За його словами, з мертвої точки зрушать і питання забезпечення житлом контрактників.

«Зараз казарми переобладнують під гуртожитки. За два роки ми плануємо отримати 10 тис. ліжкомісць», - підкреслив міністр.

При цьому, за його словами, на сьогоднішній день в Україні 45 тис. військовослужбовців продовжують стояти в черзі на житло.

«Дива не буде, але проблема зі службовим житлом буде вирішена. Бюджет програми модернізації армії становить 130 млрд грн на п'ять років. На будівництво житла з цих коштів виділено 1,2 млрд грн. Використовуючи ці кошти і казармений фонд, є можливість побудувати житло. У якій кількості - час покаже. Головне - закладено фінансування і принципи», - підсумував Лебедєв.

Нагадаємо, заступник міністра оборони України Артуро Бабенко заявив, що до 2017 року українським військовослужбовцям буде видано 25 тисяч квартир.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

385