За чотири місяці цього року в Україні на 36% збільшилося виробництво дитячого харчування - до 11 тисяч тонн. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Завдяки тим умовам, які створила держава, виробництво дитячого харчування в Україні постійно розвивається. На сьогоднішній день виробники стали більш зацікавленими в модернізації потужностей і відкритті нових об'єктів. Відповідно, розширюється асортимент дитячого харчування, нарощуються обсяги його виробництва. За 4 місяці виробництво дитячого харчування досягло майже 11 тисяч тонн, тобто зросло на 36% порівняно з аналогічним періодом 2012 року», - зазначив Присяжнюк.

Так, в Україні істотно збільшилося виробництво рідкого дитячого харчування на молочній основі - на 39%, і дитячих соків - на 27%. А поряд зі зростанням обсягів виробництва, розширився і експорт. За чотири місяці поставки дитячих сумішей за кордон збільшилися приблизно на 25%, до 336 тонн.

За словами міністра, протягом двох років планується здійснити імпортозаміщення продуктів дитячого харчування на 12%. Для цього, відповідно до Державної програми активізації розвитку економіки, будуть сформовані понад 80 сировинних зон, що сприяють виробництву безпечних та якісних продуктів дитячого харчування.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

141