Колишній Президент Польщі Олександр Кваснєвський відмічає важливість виконання Україною «домашнього завдання», необхідного для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це Кваснєвський сказав на міжнародній конференції «Наркополітика у Східній Європі в контексті корупції».

«Все, що ви тут робите у зв'язку з перспективою Асоціації України з Європою, це все для вас. Навіть якщо ви не хочете входити до ЄС, то і в цій ситуації ви повинні зробити певні зміни в галузі права, в економіці і в багатьох інших справах, оскільки це потрібно перш за все вам», - сказав Кваснєвський.

Він підкреслив, що, відмовляючись від європейської перспективи, Україна відмовляється від досвіду, повідомляє «УНІАН».

За словами Кваснєвського, йому доводиться чути в Україні висловлювання на кшталт: «Ми вже втомилися від цих вимог. Чого вони до біса там від нас хочуть?». У зв'язку з цим він зазначив, що коли Польща входила до Європейського Союзу, європейці також говорили про необхідність виконання «домашньої роботи».

«Я почувався, мов дитина, якій батьки постійно говорять зробити домашнє завдання, але, дивлячись тепер на перебування в ЄС Польщі, я можу сказати, що там, де ми краще зробили «домашнє завдання», у нас більше успіхів, а там, де ми погано зробили, маємо проблеми», - додав Кваснєвський.

Як раніше повідомляв ForUm, 15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною. Документ містить не тільки політичну складову, але також передбачає створення зони вільної торгівлі Україна-ЄС.

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна працює над виконанням критеріїв Європейського Союзу для підписання Угоди про асоціацію.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров переконаний, що Україна виконає всі необхідні умови для підписання Угоди про асоціацію з ЄС на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

165