У Києві на законних підставах функціонують 4924 малих архітектурних форм. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час розширеного засідання колегії Київської державної міської адміністрації заявив заступник директора Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА, начальник управління торгівлі та побуту Станіслав Голубов.

«На законних підставах працюють тільки 4924 кіоски. Однак, за оперативними даними, на сьогоднішній день у Києві функціонують 15-20 тис. МАФів, через що міський бюджет недоотримує приблизно 66-100 млн грн на рік», - зазначив він.

За його словами, вирішити проблему з незаконними кіосками можна шляхом відключення їх від електроенергії, що дозволить набагато швидше їх демонтувати.

Голубов також підкреслив, що робота служб щодо знесення кіосків має бути прозорою.

«Кількість МАФів, які знаходяться на штрафмайданчиках, за інформацією районів, становить 758 одиниць. Однак, за результатами перевірки комунального підприємства «Київблагоустрій», на штрафмайданчиках знаходяться тільки 352 демонтовані кіоски», - сказав чиновник.

Він також зазначив, що в Києві функціонують більше 400 автокав'ярень і шаурма-автомобілів, більшість з яких використовують небезпечні для життя і здоров'я людей газові установки. «З них законно діють тільки 74», - підсумував Голубов.

Нагадаємо, раніше радник голови КМДА Олександр Мазурчак заявив, що в Києві не вистачає місця для зберігання демонтованих малих архітектурних форм.

Інна Охотнікова,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

134