Сьогодні уряд розгляне зміни до законодавства, які повинні встановити соціальну справедливість при сплаті єдиного соціального внеску пенсіонерами-підприємцями на спрощеній системі оподаткування. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

«У блоці соціальних питань, які уряд продовжує розробляти за дорученням Президента України, сьогодні будуть розглянуті зміни до законодавства, які усунуть соціальну несправедливість щодо сплати єдиного соціального внеску пенсіонерами-підприємцями на спрощеній системі оподаткування», - сказав Азаров.

«У чому несправедливість? Зараз особа, яка є підприємцем і отримує пенсію за віком відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», при досягненні пенсійного віку звільняється від сплати єдиного внеску. А, наприклад, підприємець - колишній військовослужбовець, який отримує пенсію за вислугу років, при досягненні пенсійного віку не звільняється від сплати єдиного внеску», - сказав прем'єр.

Тому, за його словами, пропонується внести зміни до закону, за якими всі фізичні особи - підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, звільняються від сплати єдиного внеску, якщо вони досягли пенсійного віку та отримують відповідно до закону пенсію, соціальну допомогу або є інвалідами.

«Я зупинився на цьому питанні тому, що в ЗМІ з'явилася інформація про те, що уряд нібито намагається зменшити кількість платників податків, які працюють за спрощеними механізмам оподаткування», - зазначив він.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

267