Сьогодні уряд розгляне критерії для обмеження руху великотоннажних транспортних засобів на дорогах. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

«Ми повинні розглянути критерії для обмеження руху великотоннажних транспортних засобів на автомобільних дорогах загального користування вдень, у період високих температур. Такі обмеження встановлюються щодо транспортних засобів фактичною масою понад 24 тонн і навантаженням на вісь більше 7 тонн. Адже за оцінками фахівців сума збитку дорожньому господарству від проїзду великовагових транспортних засобів по перегрітому дорожньому покриттю становить близько 2 млрд гривень на рік», - сказав Азаров.

Також, за його словами, пропонується ввести диференційовані ставки плати за проїзд транспортних засобів при перевищенні хоча б одного вагового або габаритного параметра.

«Залежно від ступеня перевищення дозволених параметрів розмір плати буде підвищено», - зазначив він.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив Міністерству інфраструктури спільно з Міністерством юстиції терміново розробити нормативну базу сучасних норм експлуатації автодоріг і відповідальності перевізників, а разом з Міністерством внутрішніх справ - організувати систему моніторингу та регулювання руху відповідно з дорожніми умовами.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

180