Українська газотранспортна система незамінна для ЄС, тому розробкою проекту її модернізації необхідно зайнятися найближчим часом. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

«ЄС зацікавлений, щоб Україна стала європейським газоенергетичним хабом. Тобто, щоб на наших територіях зберігалися стратегічні запаси газу європейського ринку і розміщувалися енергетичні потужності. Власне це підтверджує те, що українська ГТС разом з підземними сховищами газу має унікальні незамінні можливості для європейського енергетичного ринку», - сказав Азаров.

За його словами, розвиток мереж українських сховищ газу, модернізація ГТС може зіграти ключову роль у стратегічній стабільності європейського ринку.

«Це великий багаторічний проект, складний як у технічному, так і в політичному відношенні. Але потрібно починати його практичну розробку з урахуванням, насамперед, національної енергетичної стратегії. Доручаю віце-прем'єру Юрію Бойку розробити концепцію цього континентального проекту та презентувати її до саміту у Вільнюсі», - доручив прем'єр.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Микола Азаров зазначив, що йому сподобалася заява єврокомісара з розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле про те, що Україна може стати енергетичним хабом Європи.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197