Прем'єр-міністр Микола Азаров закликає опозицію відмовитися від егоїзму і припинити блокування роботи парламенту. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів.

«Комісар Фюле закликав опозицію працювати разом з владою щодо питань європейської інтеграції, тому що, як він сказав, злітна смуга закінчилася. Ми закликаємо до того ж. Відкинути політичні амбіції і егоїзм заради великої національної мети (євроінтеграції. - Ред.)», - сказав Азаров.

За його словами, зараз головна відповідальність за євроінтеграцію України лежить на ВР.

«Я хочу підкреслити, що на Верховній Раді зараз лежить велика історична відповідальність. Я дуже хочу, щоб це зрозумів кожний народний депутат. Час, витрачений на блокування парламенту, віддаляє нас від визначеної українським суспільством мети - стати частиною об'єднаної Європи. Це залежить зараз не від уряду, а від парламенту, тому що більшість питань стосуються ВР і це було підкреслено на засіданні (у Люксембурзі - Ред.)», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, 15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною. Документ містить не тільки політичну складову, але також передбачає створення зони вільної торгівлі Україна-ЄС.

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна працює над виконанням критеріїв Європейського Союзу для підписання Угоди про асоціацію.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров переконаний, що Україна виконає всі необхідні умови для підписання Угоди про асоціацію з ЄС на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі.

Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що альтернативи підписанню Угоди про асоціацію Україна-ЄС до Вільнюського саміту немає, при тому підкреслюючи, що «вікно можливостей» обмежено.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

247