Турецькі поліцейські за допомогою гранат зі сльозогінним газом і водометів розігнали учасників акції протесту в столиці країни Анкарі.

За повідомленнями турецьких ЗМІ, заарештовано близько двох десятків людей, підозрюваних в організації заворушень. Деякі з протестуючих кидали каміння в бік поліцейських.

У той же час тисячі людей взяли участь у демонстрації на площі Таксим у центрі Стамбула. Учасники акції висловлювали обурення у зв'язку з рішенням турецької влади звільнити до суду затриманого поліцейського, який імовірно убив одного з учасників протесту, вистріливши йому голову.

Відеозапис інциденту, викладений в Інтернеті, викликав нову хвилю обурення в країні. Турецькі власті наполягають, що постріл був випадковим, повідомляє «Бі-бі-сі».

У цілому з початку протестів минулого місяця було вбито чотири людини.

Масштабні демонстрації, які більше трьох тижнів не припиняються по всій Туреччині, почалися з мітингу протесту проти вирубки дерев у парку Гезі в центрі Стамбула. Однак пізніше вони вилилися в більш широкий протест, спрямований проти ісламістської політики турецького уряду.

У вівторок міністри закордонних справ країн-членів ЄС підтримали пропозицію Німеччини відкласти на чотири місяці переговори з Туреччиною щодо її вступу до ЄС через невдоволення жорстоким розгоном мирних демонстрацій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

156