Колегія Міністерства охорони здоров'я України визнала незадовільним стан деяких санаторно-курортних установ і доручила розглянути питання про доцільність перебування на займаних посадах їхніх керівників.

Таке рішення було прийнято під час виїзного засідання колегії у вівторок у Сімферополі під керівництвом голови відомства Раїси Богатирьової, повідомляє прес-служба МОЗ.

«Колегія надала рекомендації щодо звільнення з посад керівників семи санаторіїв, але цей список може значно розширитися у зв'язку з тим, що в ході перевірок санаторно-курортних установ, які ще тривають, і виступів на самій Колегії з'ясувалося чимало фактів, які чітко вказують про системну бездіяльність керівників. Також будуть переглянуті потужності і штатні розписи всіх санаторно-курортних установ, що входять до сфери управління МОЗ України», - повідомив заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов.

За його словами, відбудуться зміни і в структурі центрального апарату міністерства - буде реорганізовано профільний відділ, що дозволить більш ефективно контролювати роботу цього напряму.

Толстанов також заявив, що для посилення матеріально-технічної бази санаторно-курортних установ міністерство охорони здоров'я подало в Кабмін пропозиції щодо додаткового їх фінансування на суму 12 млн грн.

Нагадаємо, 30 травня в санаторії «Юність» унаслідок обвалення балкона третього поверху дві дівчинки зі Львова отримали травми і були госпіталізовані. Одна з них від поранень померла. Спальний корпус санаторію, де обвалився балкон, побудований у 1906 році.

Міністерство соціальної політики України ініціювало проведення перевірки стану оздоровчих установ країни у зв'язку з трагедією, що сталася в кримському санаторії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

430