У співробітника СБУ, який 22 червня у Києві вчинив на автомобілі Infiniti ДТП, внаслідок якого загинули 2 людини і 5 отримали травми, працівники прокуратури Центрального регіону України за рішенням суду примусово взяли зразки крові на наявність вмісту алкоголю.

Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив прокурор Центрального регіону України з нагляду за дотриманням законів у військовій сфері Юрій Війтєв.

За його словами, 23 червня матеріали, що стосуються зазначеного ДТП, були передані з органів внутрішніх справ для подальшого розслідування до прокуратури Центрального регіону.

Також Війтєв зазначив, що в той же день прокуратура отримала медичну довідку, в якій зазначалося, що у водія «спирту в крові не виявлено», повідомляє «УНІАН».

У свою чергу слідчий прокуратури вирішив зробити додатковий аналіз крові водія, для чого прийшов до нього в лікарню, але той відмовився в добровільному порядку надати зразки крові.

За словами Війтєва, слідчий звернувся до суду й отримав дозвіл на примусовий забір зразків крові у водія - капітана СБУ Римаря, і після пред'явлення йому рішення суду той погодився здати аналіз.

Продовжуючи тему, прокурор зазначив, що спочатку кримінальне провадження за фактом ДТП було відкрито за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвело до нанесення тілесних ушкоджень особам) Кримінального кодексу України.

Проте враховуючи, що в лікарні помер пасажир Infiniti, теж співробітник СБУ в званні капітана (прізвище цієї особи Війтєв не назвав), було прийнято рішення перекваліфікувати кримінальне провадження на ч. 3 ст. 286, оскільки внаслідок ДТП загинули кілька людей.

Прокурор зазначив, що відповідно до норм чинного Кримінально-процесуального кодексу після отримання результатів усіх призначених експертиз, зокрема судово-медичної, автотехнічної, судово-технічної тощо, водієві буде вручено повідомлення про підозру.

«Незалежно від того, чи буде доведено, перебував водій у нетверезому стані, чи він був тверезий, він понесе відповідне покарання», - запевнив він.

У той же час, відповідаючи на одне із запитань, яке стосувалося того, перебували співробітники СБУ в момент скоєння ДТП на службі чи ні, Війтєв сказав: «Виконували вони службові обов'язки - це питання буде перевірятися, але навіть при виконанні службових обов'язків вони повинні виконувати Правила дорожнього руху».

Прокурор зазначив, що водій Infiniti рухався на заборонний сигнал світлофора.

Відповідаючи на запитання щодо двох пасажирок, які перебували в іномарці, Війтєв зазначив, що зараз «ми з'ясовуємо остаточно їх статус, чому були разом, де познайомилися - у нас ще багато запитань».

За словами прокурора, співробітники органів внутрішніх справ передали прокуратурі пістолет «Форт-17Ф», який було знайдено в автомобілі, без документів, і зараз ця зброя передана на експертне дослідження, в тому числі для з'ясування, що це за тип зброї, кому вона належить. .

У той же час, говорячи про стан здоров'я постраждалих, Війтєв зазначив, що зараз водій пасажирського автобуса «МАЗ» і двоє пасажирів, які отримали тілесні ушкодження внаслідок зіткнення з іномаркою, знаходяться на стаціонарному лікуванні, решта двоє виписані на амбулаторне лікування. Що стосується другої пасажирки Infiniti, то в даний час стан її залишається важким, опитати її немає можливості.

Разом з тим Війтєв підтвердив, що обидва працівники спецслужби є старшими оперуповноваженими Управління по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією ГУ СБУ в Києві та Київській області.

Як повідомляв ForUm, 22 червня близько 7:00 у Києві сталася дорожньо-транспортна пригода за участю чотирьох автомобілів. На Інтернаціональній площі сталося зіткнення автомобілів Infiniti fx35, Toyota corolla, Opel zafira і автобуса «МАЗ». Після зіткнення Infiniti перекинувся.

Унаслідок ДТП пасажирка автомобіля «Infiniti» від отриманих тілесних ушкоджень померла на місці пригоди. Водій і двоє пасажирів цього ж автомобіля, а також водій і 6 пасажирів автобуса були доставлені в лікарню з травмами різного ступеня тяжкості. Пізніше працівник СБУ, який був пасажиром в Infiniti FX35, помер у лікарні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

297