Група російських альпіністів, які здійснювали сходження на одну з гір у Пакистані, вже більше доби не виходить на зв'язок. Про це повідомив представник Федерації альпінізму Росії (ФАР) Олексій Овчинніков.

За його словами, зв'язок обірвався невдовзі після нападу бойовиків на альпіністський базовий табір біля гори Нанга Парбат, під час якого було вбито 10 осіб. Овчинніков пояснив, що російська група, як і всі інші, була повідомлена про небезпеку перебування в даному районі. «Але можливо, вони не прислухалися до наших порад і вирішили продовжити сходження. Ми сподіваємося, що з ними все добре», - сказав він, додавши, що кілька росіян з інших груп були евакуйовані в безпечне місце.

Скільки всього людей у групі з Росії, яка зникла, не повідомляється, проте відомо, що в ній беруть участь шестеро росіян. Крім того, у групі є альпіністи з Латвії.

Інформація про втрату зв'язку з туристами вже передана в російське посольство в Ісламабаді.

Нагадаємо, в ніч на 23 червня внаслідок атаки бойовиків на табір альпіністів на півночі пакистанського Кашміру загинули троє українців, двоє китайці, литовець, непалець, двоє словаків. Також серед жертв один турист з подвійним американсько-китайським громадянством.

Трагедія сталася в північній частині Кашміру - регіоні Гілгіт-Балтистан, який вважався однією з найбільш безпечних областей Пакистану, але в останні роки там було зафіксовано низку нападів бойовиків на представників шиїтської меншини.

Відповідальність за вбивство туристів взяло на себе пакистанське воєнізоване угрупування Джундулла. Пізніше про свою причетність заявив пов'язаний з Джундулла рух «Техрік-і-Талібан Пакистан».

За матеріалами «Лента.ру», «ІТАР-ТАРС»,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203