Троє жителів Закарпатської області засуджені за незаконне виготовлення, зберігання та збут таких відомих марок коньяків як «Тиса», «Карпати» і «Закарпатський» на 7 і 8 років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

«Встановлено, що троє закарпатців, один з яких вже мав судимість за аналогічний злочин, здійснювали незаконне виготовлення алкогольних напоїв шляхом розведення спиртів водою і додавання цукру для поліпшення смакових якостей продукту, а також їх зберігання і збут», - йдеться в повідомленні.

До складу організованої злочинної групи входили 50-річний чоловік, його цивільна дружина і їхній племінник, який переважно займався пошуком «клієнтів» і збутом контрафактного коньяку.

За місцем проживання організатора групи було виявлено та вилучено більше 210 л. етилового спирту, який був розлитий у пластмасові ємності обсягами від 0,5 л. до 2 л., пляшки коньяку «Ужгород» ємністю 0,5 л. наповнені рідиною світло-коричневого кольору з акцизними марками; пробкові кришки, більше ста кришок, на яких міститься маркувальне позначення «Тиса», більше 30 порожніх півлітрових пляшок з етикетками коньяку «Закарпатський», 50 порожніх пляшок коньяку «Тиса» і з десяток порожніх пляшок з-під коньяку «Карпати» та «Ужгород».

Згідно з висновком лабораторних випробувань Закарпатського науково-виробничого центру стандартизації, метрології та сертифікації встановлено, що прозора рідина коричневого кольору, вилучена у підозрюваних з етикетками коньяків «Закарпатський», «Тиса», «Ужгород» та «Карпати», є алкогольним напоєм, який не відповідає вимогам Держстандарту.

Зокрема, вміст шкідливих домішок (метилового спирту) в алкогольному напої перевищує допустимі норми, «коньяк», виготовлений кустарним способом, є непридатним для вживання і становить небезпеку для здоров'я та життя людей.
Всі учасники організованої злочинної групи у суді були визнані винними. Жінка засуджена до 7, а чоловіки до 8 років позбавлення волі. Вирок поки не набув чинності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219