Питання про зняття кордонів між Росією і Україною може бути вирішене шляхом міжпарламентської взаємодії. Про це заявив сьогодні глава комітету Держдуми у справах СНД і зв'язків із співвітчизниками Леонід Слуцький, виступаючи на міжнародній конференції з питань російсько-українських відносин.

«Поки говорити про зняття кордонів у найближчий рік чи два було б нереалістично, але для того й існують парламенти, і наше міжпарламентське співробітництво, яке набирає обертів, щоб прокачувати механізми стирання кордонів - спочатку фактичного, а потім, можливо, і формального. Такі формати, як сьогоднішня конференція, цьому сприятимуть», - сказав Слуцький, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Питання про ліквідацію прикордонних кордонів підняв голова комітету Верховної Ради України з питань верховенства права та правосуддя, керівник депутатської групи з міжпарламентських зв'язків з РФ Сергій Ківалов. «Ми не повинні упускати можливості зруйнувати штучні бар'єри. Хіба народи Росії і України менш близькі, ніж народи Німеччини та Австрії, Нідерландів та Бельгії? Наші народи заслуговують саме того, щоб російсько-українського кордону просто не існувало», - підкреслив він.

У відповідь Слуцький зауважив, що поки «треба бути реалістами». «Найближчим часом, якщо влада України почне рух до Євразійського проекту, то в найближчому майбутньому поки можуть бути зняті митні бар'єри», - пояснив він.

Проте російський депутат упевнений, що зовсім скоро «не чиновники, не депутати, не президенти», а саме населення Росії та України поставить завдання щодо скасування прикордонного контролю та введення вільного переміщення через кордони громадян обох країн. «Кров розділити неможливо», - сказав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171