За минулі вихідні на відкритих водоймах столиці загинули дев'ять осіб, у віці від 15 до 30 років, повідомляє прес-служба ГУ ДСН у Києві.

Перший виклик надійшов у рятувальну службу столиці 23 червня о 6.15. У Дарницькому районі в озері «Земснаряд» водолазам довелося шукати чоловіка 1987 року. Труп був знайдений за 50 метрів від берега на 10-метровій глибині. За свідченнями друзів потерпілого, нічні гуляння на березі закінчилися сваркою, після чого чоловік відправився на протилежний берег уплав. Через деякий час друзі втратили його з виду і викликали рятувальників.

У той же день о 14.05 у Дніпровському районі біля Дніпровської набережної, 20 рятувальники витягли з води тіло жінки. А о 19.42 в Оболонському районі на вулиці Героїв Сталінграда в Дніпрі було знайдено тіло чоловіка. Тіла загиблих забрало вниз по течії. За візуальними показниками, загиблі перебували у воді 2-3 дні.

О 17.50 в затоці «Наталка», що в Оболонському районі, на відстані 20 м від берега втопився 22-річний хлопець. За свідченнями друзів загиблого, хлопець не вмів плавати. Коли заходив у воду, послизнувся і впав з обриву. Друзі припливли до берега, почали шукати хлопця, а після марних спроб викликали рятувальників.

У восьмій вечора 23 червня міські водолази за 30 метрів від берега вилучили з озера «Райдужне», що в Дніпровському районі, тіло 40-річного чоловіка. Той відпочивав з друзями на березі і в стані алкогольного сп'яніння вирішив освіжитися. Пірнув і зник. Відпочиваючі забили тривогу, почали самостійно шукати чоловіка, проте знайти не змогли.

Того ж дня о 22.53 в Гідропарку проводилися водолазно-пошукові роботи чоловіка. Очевидці помітили, що один з чоловіків, які шумно відпочивали на березі, в одязі зайшов у воду. На вулиці було темно, тому з вигляду він швидко зник. Друзі чоловіка викликали рятувальників, проте пошуки не дали жодних результатів.

Наступного дня в Дніпрі біля Московського мосту втопився юнак. 15-річний уродженець Азербайджану був знайдений рятувальниками за 30 м від берега на 4-метровий глибині. Хлопець з друзями відпочивав на березі. Після розпивання алкогольних напоїв юнаки вирішили допливти до фарватеру. Один з юнаків втопився. Його дівчина, що знаходилася на березі, і викликала рятувальні служби.

О 17.38 до оперативно-координаційного центру надійшло повідомлення про загибель на воді 21-річного юнака. Його тіло водолази шукали на Верблюжій затоці, що знаходиться в Оболонському районі на вул. Богатирська, 30. Хлопець разом з другом рибалили на березі і після вживання горілки пішли купатися. За словами очевидців, чоловіки відпливли від берега на 20 м і почали кричати, бо не змогли повернутися. Відпочиваючі кинулися на допомогу і встигли врятувати тільки одного з рибалок. Іншого хлопця довелося шукати водолазам.

Також вирішив освіжитися і не потрапив назад на берег 29-річний чоловік у Дарницькому районі. У парку Партизанської слави в озері за 15 м від берега тіло потопельника було знайдено і транспортовано на берег. Як свідчать друзі потопельника, чоловік разом з 4-річною дитиною, пішов скупатися. У якийсь час, ймовірно, чоловікові стало зле і той почав тонути. Відпочиваючим вдалося вчасно врятувати дитину. А ось тіло чоловіка пішло на дно.

Як повідомили в ГУ ДСНС у Києві, з початку року в столиці вже втопилося 32 людини, з них 19 тільки в цьому місяці.

«Пам'ятайте, що більшість загиблих людей під час купання відпочивали в недозволених, не обладнаних місцях і вживали алкогольні напої, що спровокувало порушення роботи м'язів, внутрішніх органів, притупило їхню реакцію і рятувальні інстинкти. Головне управління ДСНС у Києві радить перед тим, як відправитися на відпочинок біля води, ознайомитися з переліком пляжів, безпечних для відпочинку цього року. Також не забувайте про елементарні правила безпеки на воді. Ніколи не пірнайте в тих місцях, де не перевірено дно, і не використовуйте як трамплін обмежувальні буйки, дерева, що нависають над водою, різні рятувальні споруди. А головне - пам'ятайте, що алкоголь ніяк не допомагає відпочити краще», - зазначили в ГУ.
 


 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

392