Прокуратура Гусятинського району здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом службової недбалості службових осіб Копичинської ВК-112, а органи внутрішніх справ району - за ч.1 ст.393 КК України (втеча з місця позбавлення волі) щодо засудженого, який відбуває покарання у зазначеній колонії.

Як повідомляє прес-служба наглядового відомства, 24 червня о 07:00 при проведенні поіменної перевірки наявності засуджених на ділянці соціальної реабілітації виправної колонії співробітники пенітенціарної служби виявили відсутність одного із засуджених.

«Ув'язнений, вчинивши втечу, намагався автостопом доїхати до Хмельницької області. За кілька годин його затримали у сусідньому Лановецькому районі», - йдеться у повідомленні.

За даним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення засудженим кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.393 КК України (втеча з місця позбавлення волі), санкція якої передбачає до 5 років позбавлення волі.

Крім того, прокуратурою району відкрито кримінальне провадження і здійснюється досудове розслідування щодо вчинення службовими особами Копичинської ВК-112 кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.367 КК України (службова недбалість).

У прокуратурі уточнили, що житель Хмельницької області відбував покарання у колонії за ст.190 і ст.353 КК України (шахрайство та самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) строком 3 роки 6 місяців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

200