На сьогоднішній день у лікарні залишаються 29 дітей, які отруїлися 18-19 червня у столичному дитсадку №455.

Про це на брифінгу повідомила начальник Департаменту освіти та науки, молоді та спорту КМДА Оксана Добровольська.

За її словами, стан дітей задовільний, повідомляє «УНІАН».

«Сьогодні у дитячому садку працює відповідна слідча комісія. Коли будуть остаточні дані бактеріологічного дослідження, тоді будуть зроблені висновки про причини отруєння дітей. Винні у цій ситуації будуть притягнуті до відповідальності згідно з чинним законодавством. Ці особи працювати у дитсадку не будуть», - зазначила Добровольська.

Як сказала керівник департаменту КМДА, дитсадок відновить роботу після дозволу санепідемстанції. «Ми думаємо, що це буде через 2-3 дні», - додала вона.

За словами Добровольської, ніхто із батьків не забирав дітей з цього дитсадка.

Чиновник зазначила, що дитсадок №455 працює з 1965 року, однак капітальний ремонт у цьому закладі жодного разу не проводився.

Як повідомляв ForUm, перша дитина, яка відвідує 455-й дитсадок, була госпіталізована з ознаками отруєння у ніч на 19 червня.

Станом на 20 червня постраждали 40 вихованців дитсадка і один співробітник установи. Дитсадок у цілому відвідують 120 дітей.

Прокуратура Дніпровського району Києва внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про отруєння дітей і одного дорослого. Відкрито кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією ч.1 ст.137 Кримінального кодексу України - неналежне виконання професійних чи службових обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей.

21 червня у Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що причиною спалаху гострої кишкової інфекції у дитсадку могло стати вживання дітьми вермішелевої запіканки з курячим м'ясом і яйцями, яка не передбачена затвердженим двотижневим перспективним меню.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222