В Україні 39,8% громадян вважають, що країні вже зараз необхідно вступити у Митний союз і Єдиний Економічний Простір з Росією, Білоруссю, Казахстаном та іншими країнами. Про це йдеться в національному опитуванні громадської думки, проведеному Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

«40% громадян нашої країни думають, що краще вже зараз вступити у Митний союз і Єдиний економічний простір з Росією, Білоруссю, Казахстаном та іншими країнами, тоді як 36% опитаних дотримуються думки, що краще укласти договір про Асоціацію з Європейським Союзом, щоб згодом вступити у ЄС. 22% українців не визначилися зі своєю позицією з цього питання», - йдеться в результатах опитування.

При цьому, за даними КМІС, 35,5% громадян України вважають, що країна у своєму розвитку повинна орієнтуватися на входження до Митного Союзу з Росією, Білоруссю, Казахстаном; 32,5% дотримуються думки, що Україна у своєму розвитку повинна орієнтуватися на входження до Європейського Союзу. 17,7% опитаних виступають за те, щоб Україна зберігала свою незалежність і суверенітет у прийнятті політичних та економічних рішень, без входження до Європейського і Митного союзу. 13,4% респондентів не визначилися зі своєю позицією щодо цього питання.

Методом інтерв'ю було опитано 2030 респондентів, які живуть в усіх областях України (включно з Києвом) та у Криму за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років. КМІС повідомляє, що статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% - для показників близьких до 25%, 2, 0% - для показників близьких до 10%, 1,4% - для показників близьких до 5%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211