Лідер української команди з ралі-рейдів Sixt Ukraine Вадим Нестерчук трагічно загинув у пустелі в Об'єднаних Арабських Еміратах імовірно від теплового удару і зневоднення організму. Про це повідомляє офіційний сайт команди.

Трагедія сталася у другій половині дня у понеділок, 24 червня. Після тривалого тренування до ралі «Шовковий шлях 2013» в пустелі, автомобіль команди застряг у піщаній пастці.

«Після невдалих спроб вибратися з піску автомобіль вийшов з ладу. Нестерчук прийняв рішення відправитися за допомогою до найближчої траси. Свого напарника, місцевого жителя, з яким проходило тренування, він залишив поруч з автомобілем і відправив GPS координати місця розташування авто. Пізніше Нестерчук також відправив координати свого місця розташування біля траси», - йдеться у повідомленні.


 
Рятувальна група, яка допомагає організовувати тренування у пустелі, отримавши координати, відразу ж поспішила на допомогу українському гонщику. Однак, прибувши на місце, вказане Нестерчуком, знайшла його вже непритомним, зазначили у прес-службі команди.

«Вдалося врятувати другого учасника тренування, але лікарі повідомили, що запізнившись ще на півгодини, врятувати його було б неможливо. За попередньою версією, смерть українського гонщика настала внаслідок теплового удару і зневоднення організму. Точна причина буде оголошена пізніше», - сказано в повідомленні.

Після репатріації тіла Нестерчука в Україну буде оголошено дату прощання з українським спортсменом.

Пустеля Руб Ель Халі, була улюбленим місцем Нестерчука для тренувань перед відповідальними гонками.

Дізнавшись про трагічну новину, ралісти та інші спортсмени з різних країн висловили свої співчуття родині, близьким і команді Нестерчука.

Нестерчуку було 42 роки. У нього залишилися дружина і двоє дітей.

Він був відомий в Україні не тільки як спортсмен, але і як бізнесмен. Він був керівником прокатної і лізингової компанії SIXT (Україна). На початку 2013 року заснував міжнародний благодійний фонд імені Івана Богуна.

Свою спортивну, ралійну кар'єру Нестерчук розпочав у 2007 році. Брав участь у таких відомих спортивних змаганнях, як «Дакар», етапах Кубка Світу, російських і українських гонках.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

437