Прем'єр-міністр України Микола Азаров не виключає скасування обмежувальних заходів, запроваджених Україною щодо окремих позицій імпорту, після поліпшення ситуації з платіжним балансом. Про це глава уряду заявив під час зустрічі з представниками ділових кіл у Люксембурзі, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

«Як тільки ми вирівняємо ситуацію з платіжним балансом, ми підемо на скасування цих заходів», - сказав Азаров.

Прем'єр-міністр підкреслив, що введення Україною обмежувальних заходів має тимчасовий характер, і з 20 тис. позицій стосується лише десятків.

Азаров додав, що вчора під час 16-го засідання Ради з питань співробітництва Україна - ЄС він детально поінформував представників Єврокомісії щодо причин запровадження Україною таких обмежувальних заходів.

Як повідомляв ForUm, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення про введення спеціальних мит на імпорт автомобілів. Очікується, що спецмито на іномарки допоможе стати на ноги вітчизняному автопрому

Посол ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що введення Україною спеціальних мит на імпорт автомобілів не вплине на перспективи підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Заступник міністра закордонних справ України Віктор Майко заявив, що Україна готова піти на обговорення і перегляд спецмита на імпорт автомобілів, якщо це буде однією із умов підписання угоди про зону вільної торгівлі з Євросоюзом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

243