Україна планує збільшити потужності вітчизняних підземних сховищ газу (ПСГ) на 43 млрд кубометрів - до 75 млрд кубометрів за рахунок розширення потужностей діючих ПСГ у районі Західної України та будівництва нових у центральній частині країни.

Про це у коментарі журналістам повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

За його словами, потужність існуючих ПСГ може бути розширена з 32 до 55 млрд кубометрів, а потужність нових ПСГ може скласти 10-20 млрд кубометрів.

«Розширення потужності існуючих можливе до 55 млрд кубометрів. Це тільки за рахунок сховищ у Західній Україні. Також у нас є геологічна можливість зробити сховища у центральній частині. Це Харківська, Полтавська області», - сказав Ставицький, повідомляє «УНІАН».

Він також повідомив, що питання про будівництво нових ПСГ перебуває у стадії вивчення. Передбачувана потужність нових ПСГ складе 10-20 млрд кубометрів. «Зараз фахівці вивчають це питання. Мінімум 10-20 млрд кубометрів (передбачувана потужність цих сховищ. - Ред.)», - сказав Ставицький.

Нагадаємо, у квітні поточного року Ставицький повідомив, що низка європейських країн зацікавлені у використанні українських підземних сховищ природного газу. У свою чергу, за інформацією заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Вадима Чупруна, Україна пропонує іноземним компаніям зберігання газу у своїх підземних сховищах за цінами, які у кілька разів нижчі за європейські.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

293