Україна - важливий партнер ЄС в енергетичній сфері, зокрема, щодо транспортування вуглеводнів. Про це заявив єврокомісар з розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле у Люксембурзі на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим і віце-прем'єр-міністром, міністром закордонних справ Ірландії Еамоном Гілмором, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

«Україна для Євросоюзу є надійним партнером у транспортуванні газу по її території і зберіганні його», - сказав Фюле.

Він підкреслив, що Україна також є важливим партнером ЄС з видобутку вуглеводнів, нетрадиційних джерел, зокрема, сланцевого газу.

У свою чергу, прем'єр-міністр Микола Азаров зазначив, що йому сподобалася заява Фюле про те, що Україна може стати енергетичним хабом Європи.

«Сьогодні пан Фюле зазначив, що Україна може стати енергетичним хабом Європи. Мені така позиція дуже сподобалася», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович вважає, що наявні в Україні запаси нафти і газу та збільшення їхнього видобутку є основою для виходу із енергетичної залежності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

271