Люксембург підтримує укладення Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі і не бачить конфлікту з Митним Союзом. Про це заявив прем'єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер під час зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим у Люксембурзі, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету Міністрів України.

«Ми вважаємо, що Угоду про асоціацію необхідно підписати на саміті у Вільнюсі», - сказав Юнкер.

Прем'єр-міністр Люксембургу не бачить конфліктних підходів між ЄС і Митним союзом і необхідності для України вибирати між двома митними союзами. Він переконаний, що Україна в силу своїх історичних, економічних та інших причин зобов'язана співпрацювати з обома об'єднаннями.

«Що стосується мене, то я не бачу конфліктних підходів у відносинах ЄС і Митного союзу. Україна стратегічно надзвичайно важлива країна Європи. І в силу свого положення повинна мати особливі відносини з Росією. Без цього взагалі нічого не вийде», - сказав Юнкер.

Він також вважає, що економічні відносини мають бути безумовним пріоритетом як у відносинах між Україною та ЄС, так і у двосторонніх відносинах між Україною і Люксембургом.

При цьому уряд Люксембургу закликав свій бізнес збільшувати присутність в Україні. І, за його словами, бізнес також у цьому зацікавлений.

При цьому прем'єр-міністр Люксембургу наголосив, що люксембурзький бізнес зацікавлений більше знати про умови інвестування в Україні і мати відповідні гарантії на рівні держави.

У свою чергу, Азаров запевнив, що уряд України надаватиме державні гарантії на реалізацію великих інвестиційних проектів, і розповів про кроки уряду, спрямовані на дерегуляцію, спрощення умов ведення бізнесу в Україні.

Микола Азаров підкреслив, що завтра він проведе зустріч з представниками люксембурзьких ділових кіл, у ході якої відповість на всі питання бізнесменів.

У ході зустрічі сторони домовилися провести українсько-люксембурзький бізнес-форум, а також прискорити підготовку угоди про уникнення подвійного оподаткування.

Крім того, коментуючи питання співробітництва між Україною і МВФ, Юнкер висловив думку, що у міжнародних фінансових організацій з'являється розуміння того, що реалії України такі, що стандартні рецепти застосувати неможливо.

Інвестиційне співробітництво між Україною та Люксембургом обговорювалося також на зустрічі Азарова зі спікером парламенту Люксембургу Лораном Мозаром.

Мозар також підтвердив готовність люксембурзьких компаній вийти на український ринок.

Як раніше повідомляв ForUm, 15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною. Документ містить не тільки політичну складову, але також передбачає створення зони вільної торгівлі Україна-ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239