Громадяни України, члени міжнародної альпіністської групи, які вижили після нападу бойовиків у Пакистані, прибувають до Ісламабаду, повідомили в посольстві України в Пакистані.

«Посол Володимир Лакомов поїхав зустрічати наших співвітчизників. Вони прибувають літаком, який надали Військово-повітряні сили Пакистану», - повідомив співрозмовник «Інтерфакс-Україна».

Він уточнив, що літак з українцями прибуває в аеропорт Равалпінді.

Раніше в.о. директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс уточнив, що внаслідок нападу терористів на готель на півночі країни загинули троє українців, всього до складу міжнародної групи входили 11 співвітчизників.

У ніч з 22 на 23 червня внаслідок атаки бойовиків на готель на півночі пакистанського Кашміру загинули 10 людей - троє українців, два китайці, литовець, непалець, два словака. Також серед жертв один турист з подвійним американсько-китайським громадянством.

Інцидент стався в північній частині Кашміру - регіоні Гілгіт-Балтистан, який вважався однією з найбільш безпечних областей Пакистану, але в останні роки там було зафіксовано низку нападів бойовиків на представників шиїтської меншини. Регіон користується популярністю в альпіністів, які збираються підкорювати Нанга Парбат - дев'ятий по висоті восьмитисячник у світі.

Як повідомив президент Федерації альпінізму і скелелазіння Харківської області Геннадій Копійка, троє загиблих українців - харків'яни, які у складі міжнародної групи збиралися вийти на гору Нанга Парбат. Міжнародна експедиція стартувала на початку червня. Очолював групу майстер спорту міжнародного класу Ігор Свергун.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

867