Пакистанські силовики заарештували 37 осіб за підозрою в причетності до нападу на іноземних туристів, повідомляє сайт Радіо Пакистану.

Всі арешти проведені в окрузі Діамер, де сталася трагедія. У спецоперації проти екстремістів беруть участь поліцейські, військові і співробітники спецслужб. Керує операцією заступник голови поліції області Гілгіт-Балтистан, передає РІА «Новини».

Трагедія сталася близько 00.30 за місцевим часом на гірському курорті Фейрі-Мідоуз (Fairy Meadows). Раніше повідомлялося, що від 10 до 12 озброєних осіб у формі працівників правоохоронних органів увійшли в готель, вивели туристів на вулицю і розстріляли. Потім посол України Володимир Лакомов повідомив, що трагедія сталася в наметовому таборі біля підніжжя гори, а не в готелі.

Представник ісламістського терористичного угруповання «Джундуллах» заявив агентству «Рейтер», що вбивство скоїли бойовики угруповання. Пізніше відповідальність за атаку взяв на себе рух «Техрік-і-Талібан Пакистан» (ТТП). Його представник заявив, що теракт скоїла «Джунуд уль-Хіфа» - одне з угруповань, що входить до ТТП.

Нагадаємо, в ніч з 22 на 23 червня група озброєних людей напала на табір альпіністів біля підніжжя гори Нангапарбат у пакистанській області Гілгіт-Балтистан. Було вбито 10 іноземців, серед яких - громадяни України, Литви, а також туристи з Непалу, Китаю. Відповідальність за цю вилазку взяв на себе рух пакистанських талібів «Техрік-і-талібан Пакистан».

Прем'єр-міністр Пакистану Наваз Шаріф віддав наказ силам безпеки країни будь-що знайти і покарати винних у вбивстві іноземних альпіністів у Гілгіті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214