Стабільне електропостачання центру Одеси відновлено.
Як повідомляє прес-служба Одеської обладміністрації з посиланням на заступника голови Одеської обладміністрації Валерія Матковського, на Одеську ТЕЦ був доставлений резервний трансформатор з Татарбунарського району потужністю 40 мегават.

«Це не наш обов'язок. Але Одеська обласна адміністрація не могла залишитися осторонь. Керівник області Едуард Матвійчук доручив зробити все для того, щоб вирішити проблему енергопостачання центру міста в найкоротші терміни і ми зробимо все так, щоб до цієї проблеми більше не повертатися», - додав Матковський.

Заступник голови Одеської ОДА зазначив, що буде тільки одне відключення світла на короткий термін для того, щоб ввести новий трансформатор в роботу. За його словами, два трансформатори, які працювали на Одеській ТЕЦ останній тиждень на половину своєї потужності, перебували в аварійному стані і могли в будь-який момент вибухнути. Біля них постійно чергувала пожежна машина.

Він також зазначив, що після установки резервного трансформатора будуть проведені ремонтні роботи на одному з аварійних трансформаторів, які в даний час працюють. Крім того, зараз вирішується питання доставки ще двох трансформаторів потужністю 16 і 63 МВт з Донецької області. Після цього, за словами Матковського, питання функціонування Одеської ТЕЦ як джерела енергопостачання для центру Одеси будуть вирішені.

Як повідомляв ForUm, у середині червня сталася аварія на одному з трансформаторів, встановлених на Одеській ТЕЦ. У результаті подача електроенергії в будинки в центрі Одеси була вкрай ускладнена.

Весь тиждень - з 17 по 23 червня - у центрі Одеси використовувалися віялові відключення електроенергії для зниження навантажень на трансформатори.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184