У Ялті до 1 липня будуть паспортизовані всі пляжі, запевняє Ялтинський міський голова Сергій Ілаш.

«Зі 120 пляжів Ялти 71 вже отримав офіційний паспорт. Через високі вимоги, що пред'являються нами, документи щодо 30 пляжів знаходяться на підписанні в санепідемстанції, Державній службі з надзвичайних ситуацій. 20 - не проходитимуть паспортизацію, тому що вони знаходяться на спецділянках, закритій території. Це непогана тенденція. Думаю, що ялтинці та відпочивальники будуть задоволені якістю, сервісом і рівнем», - сказав Ілаш в прямому ефірі на радіо «Ялтинський меридіан».

За його твердженням, істотну допомогу в наведенні порядку на пляжних територіях цього року надала прокуратура, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ми знесли в районі Приморського парку низку пляжних карт, які були закладені, заварені, огороджені, на них знаходилися різного роду споруди. Це все було зрізано за постановою прокуратури. У результаті у нас додалося десь 70 м вільної зони, де тепер зможуть відпочивати туристи і в першу чергу - жителі Ялти», - констатував Ілаш.

За його словами, сьогодні поставлено завдання максимально забезпечити доступ ялтинців і відпочиваючих до моря.

«Сьогодні у нас залишається відкритим питання щодо Масандрівського пляжу. Там виявили ще одну ділянку, яка на сьогоднішній день огороджена, жодних документів на неї немає, тому найближчим часом ми виїдемо туди, щоб знести всі огорожі», - пообіцяв мер.

Відповідаючи на запитання слухачів про готовність Ялти до курортного сезону, він заявив, що в місті зроблено все, щоб курортний сезон був успішним і за кількістю відпочивальників побив усі попередні рекорди.

«Я не знаю такої структури, яка б не підготувалася до курортного сезону, ми готові приймати туристів на 100% і сподіваємося, що їх кількість цього року буде рекордною», - підсумував Ілаш.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

268