В Одесі затриманих за хабар в 40 тис. доларів, керівника району та його заступника, суд випустив під заставу в 345 тис. грн

Затриманих в Одесі за хабар у 40 тис. доларів, керівника району та його заступника, суд вирішив випустити під заставу в 345 тис. гривень кожного.
Про це «УНІАН» повідомив один з депутатів Одеської міської ради.

За його словами, 21 червня Печерський районний суд Києва, куди були етаповані затримані напередодні при отриманні хабара в особливо великих розмірах, голова Київської районної адміністрації Одеської міської ради Володимир Сушков і його перший заступник Андрій Горшков, прийняв рішення про обрання їм запобіжного заходу.

Щодо цих затриманих обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд з грошовою заставою у розмірі 345 тис. гривень за кожного. До внесення грошової застави обидва чоловіки, затримані 19 червня, залишаться в ізоляторі тимчасового утримання.

Як повідомляв ForUm, працівники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС спільно з Генеральною прокуратурою України затримали за хабарництво керівників однієї з районних адміністрацій Одеси.

Чиновники вимагали від приватного підприємця 40 тис. доларів за підписання документації на оренду земельної ділянки для розміщення 10 об'єктів сезонної торгівлі.

Посадових осіб затримали «на гарячому» під час отримання другої частини неправомірної вигоди у розмірі 160 тис. грн, першу частину - 20 тис. доларів, вони отримали раніше, йдеться в повідомленні.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

256